woensdag 6 juli 2011

Verleg je grenzen en voel jezelf na afloop… geweldig!


Ben je een actieve/sportieve meid en hou je wel van een uitdaging? Dan raad ik je zeker aan om een bezoekje te brengen aan het klimbos in Apeldoorn. Vandaag ben ik er met drie vriendinnen naar toe geweest en het was echt helemaal te gek! In het begin had ik nooit verwacht dat ik het zou kunnen, omdat het nogal ingewikkeld was. Maar, ervaring baart kunst, want ik heb de ‘No Limit’ route gehaald van maar liefst 15 meter hoog!

Informatie

In Klimbos Veluwe zijn 7 routes met zo'n 90 verschillende overgangen die variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad. Je begint op de groene Discovery-route op ca 2 meter boven de grond en wie durft kan doorgaan tot maar liefst 15 meter hoogte op de zwarte No Limit-route. De overgangen van boom tot boom worden steeds uitdagender. Een bezoek aan Klimbos Veluwe duurt maximaal 3 uur en na afloop kun je nagenieten onder het genot van drankje of ijsje.


Na binnenkomst kwam er één van de begeleiders ons helpen om de klimgordels aan te meten. We kregen vóór de start een instructie en we namen met hem alle veiligheidsregels door. Op de demoroute moesten we laten zien of we alles begrepen hadden, zodat we door konden naar de groene route ''Discovery''. Vervolgens werden de routes steeds moeilijker en zwaarder, maar met z'n drieën (één vriendin haakte af) hebben we uiteindelijk wel de 'No Limit' route gehaald!
 

+ punten:
- vriendelijke en goede begeleiders
- mooie omgeving
- gezellige sfeer
- leuke en goede constucties
- genoeg activiteiten
- zeer goede veiligheid

- punten:
- je kan hard en vervelend tegen het kussen aanknallen met tokkelen
- je krijgt erg vieze handen, maar die kan je daar later wassen
- je krijgt zere handen met eelt
- en je hebt kans op krassen op je armen

Maar tegen een stootje moet je kunnen, met dit geweldige klimbos in Apeldoorn!


Eindcijfer: 8
Voor meer informatie ga naar: http://www.klimbos.nl/
 Door: Simone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten